Ruka – monien mahdollisuuksien tunturi ympäri vuoden! 

Rukatunturi on houkutellut hiihtäjiä jo kauan ennen ensimmäisen hiihtohissin avaamista. Tällöin Rukalla harrastettiin niin sanottua mutkamäenlaskua, jolloin ylös noustiin tamppaamalla ja alas tultiin mutkaisia mäkiä, metsän puita väistellen. Ensimmäinen 300 metriä pitkä hiihtohissi valmistui Rukan eturinteille vuonna 1957. Vuosselin puolelle lähdettiin laajentamaan vuonna 1964 avaamalla uusi rinne ja hissi.

Sittemmin Rukan alueen palveluiden tarjonta ja mahdollisuudet ovat laajentuneet valtavasti ja nykyisin löydätkin alueelta tekemistä vuoden jokaisena päivänä. 

Tunturista löytyy tekemistä jokaiselle

Monipuolisuus on Rukan vahvuus ja täältä löytyy mielekästä puuhaa koko perheelle.

Laskettelu on tietysti monen alueelle saapuvan mielessä ykkösaktiviteettina. Rukalta löydät laajan valikoiman laadukkaita rinteitä ja omat lempparit niin perheen pienimmille kuin perheen hurjapäillekin.

Rukan ja Kuusamon ympäristössä on myös paljon erilaisia ja eri vaativuustasoisia hiihtolatuja. Löydät varmasti sopivat ladut niin aktiivisemmalle hiihtäjälle kuin aloittelijallekin. Ensimmäiset hiihtoladut lähtevät heti hotelliamme vastapäätä.

Ja jos suksien tai laudan päällä tuntuu vielä meno hieman epävakaalta, Rukalla toimii myös laadukas hiihtokoulu, joka antaa sinulle parhaat vinkit rinteisiin ja murtomaahiihtoon. 

Rukan ja Kuusamon alueella löydät elämyksiä ja safareita joka lähtöön. Valikoimasta löytyy monenlaista menoa ja meininkiä hurjapäille, mutta myös vähemmän vauhdikkaita aktiviteetteja rauhaa kaipaaville. 

Rukalla voit mm.

  • Varata kelkkasafarin Kuusamon upeisiin maisemiin tai vuokrata kelkan omalle reissulle.

  • Käydä husky ajelulla sekä tutustumassa huskytilan elämään.

  • Tutustua porotilan arkeen vierailemalla tilalla ja voit varata perheellesi vaikka pororekiajelun.

  • Hurjapäät voivat lähteä jääkiipeilemään paikallisille jääseinille.

  • Kokeile rentouttavaa, mutta vatsanpohjaa kutkuttavaa jääkelluntaa Oulangan kuohuvilla koskilla.

  • Varata revontuliretken lumikenkäillen, hiihtäen tai kelkoilla.

  • Vauhtipäille löytyy Rukalta myös ice karting rata.

Koe kesän yötön yö ja ruskan väriloiste

Rukalla kesäloma sujuu mutkattomasti esimerkiksi vaeltaen kansallispuiston henkeä salpaavissa maisemissa, kurvaillen maastopyörällä tai nauttien vesiaktiviteeteista Oulangan kuohuvilla koskilla tai Rukan rinteiden juurella. Iltaisin saat nauttia lasillisen viiniä tai muita virvokkeita meidän aurinkoterassillamme, katsellen kauniin auringonlaskun maalaamaa Juhannuskalliota ja Pirunkirkkoa. Ravintolassamme maistelet herkullisia kauden makuja, ja päivän päätteeksi painat pääsi tyynyyn hiljaisuuden keskellä.

Patikoi Oulangan kansallispuiston jylhissä maisemissa, ihaile näkymiä Pyhävaaran huipulta, nauti luonnon rauhasta ja raikkaasta ilmasta. Yksi Rukan alueen suosituimmista kesäaktiviteeteista on retkeily. Reittejä löytyy valtava valikoima tunnetuista suosikkikohteista vähemmän vierailtuihin helmiin. Annamme mielellämme retkivinkkejä, jotta löydät omat suosikkikohteesi. 

Ruka-Kuusamo on kansallispuistojen ympäröimä ja sopii hyvin tukikohdaksi myös, jos haluat vierailla useammassa kohteessa samalla reissulla. Hotellistamme käsin teet kätevästi päiväretkiä Oulangan, Riisitunturin, Sallan ja Hossan kansallispuistoihin. Päiväretkien lisäksi kansallispuistoista löytyy upeita reittejä myös useamman päivän vaelluksiin.  

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla mahdollistetaan sivuston kaikkien toimintojen toimivuus, kuten varaustoiminnot. Hyväksytkö evästeiden käytön?